AUTOHAKU

JUSSIN TOIVE VAIVATTOMASTA AUTOILUSTA TOTEUTUI: "Sain avaimet käteen alle tunnissa."

Kun helsinkiläinen Jussi Evinsalo huomasi tarvitsevansa pitkästä aikaa autoa, alkoi vaivattomimman vaihtoehdon metsästys. Yrityksen ja erehdyksen jälkeen löytyi Beely, ja homma hoitui lopulta puolessa tunnissa.

Olin pari vuotta autoton ja varsinkin Helsingissä näin pärjää mainiosti. Tyttären lisääntyneet harrastukset, julkisten aikataulujen kyttääminen ja kyytien varassa oleminen muuttui kuitenkin liian työlääksi. Oli aika taas ryhtyä autoilevaksi kaupunkilaiseksi.

Auton hankinta on periaatteessa helppo ja yksinkertainen asia. Varsinkin silloin, jos lompakossa on riittävästi katetta. Jos ei ole, joutuu hankinnassa tekemään kompromisseja. Silloin riskikerroin kasvaa, että tulee hankkineeksi todellisen rahareiän ja murheenkryynin. Siinä tapauksessa huolettomat kilometrit voi unohtaa.

Auto on kiva peli silloin, kun se toimii. Tenän tehdessään se muuttuu nopeasti punaiseksi vaatteeksi ja otsasuoni alkaa sykkimään. Aja, tankkaa, täytä pissapojan nesteet, se on minulle sopiva malli. Kaikki muu on parempi jättää ammattilaisille.

Monta vaihtoehtoa tarkastelussa

Tehtyäni päätöksen hankinnasta surffailin aikani Nettiautossa ja autokauppojen vaihtoautosivuilla. Vauhtisokeus meinasi yllättää, kun eteen osui aina vähän uudempi, vähemmän ajettu tai vähän kalliimpi. Itseä piti pariin otteeseen muistutella hankinnan tarkoituksesta ja taloudellisista realiteeteista. En halunnut laittaa rahoja kiinni asiaan, jonka arvo ei ostohetken jälkeen ainakaan nousisi.

Ystäväni vinkkasi minulle yksityisleasingista. Vaihtoehto vaikutti välittömästi kuin minulle tehdyltä. Helppoa, vaivatonta ja auto tuodaan mahdollisesti jopa kotiovelle. Kun auto pitää huoltaa, täytyy se vain ajaa sovittuun paikkaan, eikä tarvitse huolehtia kustannuksista. Kustannuspuolikin vaikutti järkevältä, joten tein päätöksen näillä perusteilla.

En kuitenkaan löytänyt yksityisleasingin maailmasta täysin itselleni sopivaa vaihtoehtoa, ja ehdin jo tuskastua. Vaivattomuus oli edelleen ykköstoiveeni, joten mihin suunnata katse seuraavaksi?

Beely.fi – helppo, nopea ja vaivaton

Onnekkaan sattuman kautta tieni ristesi Beelyn työntekijän kanssa. Vaikka olin jo heittänyt kirveen kaivoon, innostuin Beelyn yksityisleasingia muistuttavasta mallista, jossa osamaksullisen auton voi halutessaan vaihtaa tai palauttaa 12 kuukauden minimipitoajan jälkeen. Mikä parasta, huollot, korjaukset ja katsastukset kuuluvat ilman omavastuuta pakettiin. Beelyn kokonaisuus sai sammuneen toivon kipinän kytemään uudelleen.

Valitsin itselleni sopivan auton Beelyn verkkosivuilta, varasin sen ja kaikki hallinnolliset asiat hoituivat nopeasti sähköisesti.

Valitsemani auto sijaitsi Beelyn kumppanin Delta Auton liikkeessä Konalassa. Siellä kävimme myyjän kanssa auton läpi, kävin koeajolla ja paperit katsottiin nopeasti kuntoon. Kun auton määräaikaishuollon aika koittaa, huolto tapahtuu samassa paikassa. Myyjä kertasi vielä toimintaohjeet eri huoltotilanteiden varalta. Vakuutukset laitettiin voimaan, avaimet lyötiin käteen ja myyjä toivotti turvallisia kilometrejä. Aikaa tähän kaikkeen meni noin 30 minuuttia.

 

Tämä prosessi täyttää mielestäni heittämällä nopean ja vaivattoman tunnusmerkit. Kaikki näyttää siltä, että samalla kaistalla pysytään jatkossakin.

 

Teksti ja kuvat: Jussi Evinsalo

Valikoimamme autot

Kia e-Soul

Supreme 64 kWh 204 hv 2020 9 tkm Automaatti

Hyvinkää

Alkaen 602 €/kk

Tutustu

Toyota Proace CITY Verso

Active L1 1,2 130 Automaatti 5ov 2020 9 tkm Automaatti

Jämsä

Alkaen 545 €/kk

Tutustu

Kia Ceed

1,0 ISG 120hv FIFA World Cup Edition SW EcoDynamics 2018 90 tkm Manuaali

Vantaa

Alkaen 323 €/kk

Tutustu

Ford Grand C-Max

1,0 EcoBoost 125 hv start/stop M6 Titanium 2017 86 tkm Manuaali

Mikkeli

Alkaen 338 €/kk

Tutustu