Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Beely?

Beely on oma auto ilman omistamisen murheita
Beelystä maksat kiinteää kuukausimaksua, joka ei muutu, vaikka moottori rikkoutuisi, vuosihuollossa tulisi “yllätyksiä", uusien autojen autovero laskisi dramaattisesti tai kyseisen automerkin tai polttomoottoriautojen kysyntä sukeltaisi.

Beelyt eivät ole uusia, vaan vähintään yksivuotiaita, alle 100 000 kilometriä ajettuja autoja. Muun muassa tästä syystä niiden kuukausihinta on edullinen ja sopimuskauden vähimmäispituus vain vuoden. Kiinnitämme myös erityistä huomiota valikoimaan ja tarjoamme Beelyksi ainoastaan autoja, jotka on huollettu huolellisesti ja automerkkejä, jotka säilyttävät hyvin arvonsa.

Beely-sopimuksen kesto on 48 kk, mutta voit irtisanoa sen 12 kk jälkeen ilman mitään kustannuksia, 1 kk irtisanomisajalla. Sinun ei tarvitse siis etukäteen tietää miten kauan haluat pitää Beelyäsi.

Miten Beely vertautuu auton ostamiseen omaksi käteisellä?
Beelyn kanssa autoilet samalla tavalla kuin omalla autolla. Ero omaan autoon on siinä, että mahdolliset yllätykset auton jälleenmyyntiarvon, tai korjaus- ja huoltokustannusten suhteen, eivät tule sinun maksettaviksesi. Beelyyn et myöskään joudu sitomaan pääomaa, vaan voit laittaa rahasi vaikka indeksirahastoon tuottamaan. Kun haluat luopua Beelystä, tai vaihtaa Beelyn, ilmoitat siitä meille kuukautta ennen, ja palautat tai vaihdat auton. Beely säästää sinut väliraha- tai ostotarjousten vertailulta. Toki, jos haluat siirtyä takaisin auton omistamiseen, Beelyn voit koska tahansa lunastaa omaksesi.

Miten Beely vertautuu auton ostamiseen osamaksurahoituksella?
Osamaksurahoituksella ostaessasi et joudu sitomaan autoosi pääomaa, maksat autostasi kuukausihintaa, kuten Beelyssä. Beelystä poiketen osamaksurahoituksissa on aina käsiraha ja yleensä suurempi viimeinen erä. Osamaksurahoituksella maksat auton huolloista ja korjauksista, toisin kuin Beelyssä. Rahoituksen kuukausierä kattaa auton hinnan lyhennyksen ja korot, kaikki muut kustannukset ja riskit ovat sinun vastuullasi.

Miten Beely vertautuu auton vuokraamiseen? 
Vuokraaminen on tarkoitettu lyhytaikaiseksi ratkaisuksi. Se on äärimmäisen joustavaa, mutta myös hintavaa, jos auton tarvitsee pidemmäksi ajaksi. Vuokraaminen eroaa Beelystä myös siten, että Beelyn voit halutessasi lunastaa itsellesi.

Miten Beely vertautuu yksityisleasingiin? 
Yksityisleasingratkaisut on toteutettu uusilla autoilla. Uuden auton arvo laskee nopeasti. Tästä syystä sopimusajat ovat tyypillisesti 3-4 vuotta pitkiä ja hinnat melko korkeita. Leasingin keskeyttäminen ei ole mahdollista ilman sanktioita. Sen sijaan voit luopua Beelystä 12kk jälkeen ilman kustannuksia. Vastaava auto uutena (lisävarusteineen ja täydellä ylläpidolla), yksityisleasing-sopimuksella, on keskimäärin 100-250 €/kk kalliimpi kuin Beely-sopimuksella. Yksityisleasing eroaa Beelystä myös siten, että Beelyn voit halutessasi lunastaa itsellesi.

Miten Beely toimii?

Beely autot


Minkälaisia autoja Beely-palvelussa on saatavilla? 
Beely-palvelussa on saatavilla 22 yleisimmän automerkin vähän ajettuja henkilöautoja monesta eri kokoluokasta. Beelyt ovat 1-5 vuotiaita ja enintään 100 000 km ajettuja.

Beelyn hankkiminen


Mistä Beelyt tulevat? 
Beelyn yhteistyökumppanit ovat eturivin autoliikkeitä, jotka myyvät uusia autoja ja huolellisesti tarkistettuja ja huollettuja käytettyjä autoja. Näitä liikkeitä kutsutaan merkkiliikkeiksi. Beelyt ovat meidän kriteereidemme perusteella valikoituja autoja, kumppaniliikkeidemme myyntivarastosta. Valikoimamme päivittyy reaaliaikaisesti.

Beely autoliikekumppanit

Mistä voi hankkia Beelyn?
Beelyn voi hankkia kahdella eri tavalla
1. Voit valita haluamasi auton Beelyn nettisivuilta ja allekirjoittaa samalla sopimuksen. Kyseinen sopimus on heti voimassa ja enää sinun täytyy vain sopia auton hausta tai auton toimituksesta autoliikkeen kanssa. Allekirjoituksen jälkeen saat ladattua sopimuksen LähiTapiola rahoituksen verkkopalvelusta https://verkkopalvelu.lahitapiolarahoitus.fi/
2. Voit mennä suoraan autoliikkeeseen katsomaan autoa ja siellä myyjän kanssa allekirjoittaa samat sopimukset kuin nettisivun kautta.
Beelyn hinta ja palvelu on sama riippumatta siitä hankitko Beelyn liikkeestä vai Beely.fi sivuilta. 

Voinko antaa oman autoni vaihdossa? 
Voit antaa oman autosi vaihdossa, kun otat Beelyn käyttöösi. Tarjoukset vaihtoautoista tulevat autoliikekumppaneiltamme. Ostotarjous omasta autostasi on aina sidoksissa sen antaneeseen kumppaniin ja valitsemaasi Beelyyn. Jos valitset toisen Beelyn, myös ostotarjous saattaa muuttua. Autokohtaisen ostotarjouksen voit pyytää jokaisen auton esittelysivulta, "vaihtotarjous autostasi” välilehden alta.

Beelyn autoliikekumppanit

Vaihdossa antamastasi autosta saat rahat heti käteen. Vapautuneelle pääomalle löydät varmasti käyttöä. Sijoittaisitko rahat tuottavasti, käyttäisitkö ne johonkin pitkään haaveilemaasi, vai säästäisitkö tilille käyttövaraksi?

Voinko koeajaa Beelyn? 
Kyllä! Beelyt ovat kumppaniliikkeidemme myyntivarastossa ja voit koeajaa niitä samalla tavalla kuin autoa ostettaessa. Katso missä yhteistyökumppanimme liikkeessä autosi sijaitsee ja käy koeajamassa. Tarkat osoitetiedot löydät auton tiedoista, "auton sijainti” välilehden alta.

Kuinka teen Beely sopimuksen?

1. Mene www.beely.fi sivustolle. Valitse sinulle sopiva kiinteä kuukausihinta sekä kuinka paljon ajat vuodessa?

2. Valitse sinulle sopivin auto esikatseluun painamalla Tutustu painiketta.

3. Vahvista Beely sopimuksen vuotuinen ajokilometri määrä.

4. Otatko Turvan liikennekasko vakuutuksen?

5. Paina Tilaa painiketta.

6. Kuka olet? Täytä tiedot ja paina Jatka eteenpäin (siirryt LähiTapiolan palveluun).

7. Tee sähköinen tunnistautuminen joko mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

8. Täytä luottopäätös hakemukseen tarvittavat tiedot.

9. Hyväksytyn luottopäätöksen jälkeen tallenna sopimus tietokoneellesi ja tämän jälkeen paina Allekirjoita sopimus.

10. Paina Palaa takaisin toimittajan sivulle, siirryt Kiitos sivustolle.

Tilaus on nyt tehty onnistuneesti ja saat sähköpostiisi tilausvahvistuksen. Autoliike ottaa sinuun pikaisesti yhteyttä, jolloin pääsette sopimaan auton luovutuksesta. Muista, että saat halutessasi auton kotiintoimitettuna Manner-Suomeen kampanjaetuna 0 €. 

Kun olet saanut auton käyttöösi saat myös ladattua allekirjoittamasi Beely sopimuksen LähiTapiola rahoituksen verkkopalvelusta https://verkkopalvelu.lahitapiolarahoitus.fi/

Beely-sopimuksen hinnoittelu


Mitä Beely maksaa? 
Beelyn hinta koostuu autokohtaisesta kertaluontoisesta aloitusmaksusta ja kuukausihinnasta. Aloitusmaksu on 290 €, 390 € tai 490 €, riippuen autosta. Kuukausihinta on alhaisimillaan noin 200€ riippuen sen hetkisestä valikoimasta.
Beely-sopimukseen voit lisätä myös erikseen hinnoiteltuja lisäpalveluja. Tällä hetkellä on saatavana Turvan liikennekasko-vakuutus. 

Vaatiiko Beely käsirahaa? 
Ei. Beelyn saat kokonaan ilman käsirahaa.

Muuttuuko Beelyn hinta sopimuskauden varrella? 
Ei. Beelyn kuukausihinta on aina sama, tapahtui mitä tapahtui.

Mitä jos ajan enemmän kuin sopimuksessa on sovittu?
Sopimusrajan ylittävistä kilometreistä tulee 20 sentin veloitus jokaiselta alkavalta kilometriltä.

Beely-palvelun sisältö


Mitä Beely-palvelu sisältää? 
Beely-palvelu sisältää valitsemasi auton käyttöösi ja valitsemasi määrän ajokilometrejä. Se sisältää auton normaalin käytön aiheuttaman arvonaleneman, huollot, katsastukset, kuluvien osien vaihdot (pois lukien mahdollisen renkaiden uusimisen) ja mahdollisten vikojen korjaukset, ilman omavastuuta. 

Mitä Beely-palvelu ei sisällä, eli mitä jää maksettavaksi minulle? 
Beely-palvelun lisäksi sinä maksat viranomaismaksut (ajoneuvovero, mahdolliset sakot ja pysäköintivirhemaksut), polttoaineet ja tuulilasinpesunesteet ja haluamasi vakuutuksen. Mahdollisissa vahinkotapauksissa (esim. kolarit ja törmäykset) maksat valitsemasi vakuutuksen omavastuun. Auton mukana tulee kahdet tieliikennekelpoiset rengassarjat, mutta asiakkaan käytössä mahdollisesti tapahtuvasta kulumisesta aiheutuva uusiminen jää sinulle. 

Mistä osista Beely-sopimus koostuu? 
Beely-sopimus koostuu kahdesta osasta, Beely-paketista ja rahoituskumppanimme LähiTapiola rahoituksen autorahoitussopimuksesta. Beely-palvelusta siirryt saumattomasti LähiTapiolan verkkopalveluun, jossa voit hakea luottopäätöksen reaaliaikaisesti. Hyväksytyn luottopäätöksen vahvistuttua, sopimus (sisältäen Beely-paketin ja autorahoitussopimuksen) allekirjoitetaan LähiTapiolan verkkopalvelussa.  

Beely-sopimuksen molempien osien (Beely-palvelusopimus ja autorahoitussopimus) kaikki kustannukset sisältyvät auton esittelysivulla kerrottuun aloitusmaksuun ja kuukausimaksuun. Sivulla kerrottujen hintojen lisäksi ei siis tule esim. luoton perustamismaksua, käsittelymaksua, auton toimituskuluja, tai mitään muutakaan viime hetkellä ilmenevää toimisto-, toimitus- tai hallinnointimaksua. 

Beely-sopimuksen kustannukset laskutetaan kuukausittain kahdella eri laskulla. Aloitusmaksusta tulee erillinen lasku. Beely-paketin osuus laskutetaan Beely Oy:n toimesta ja autorahoitussopimuksen osuus LähiTapiola rahoituksen toimesta.

Autorahoitussopimus sisältää 
Auton kuukausittaisen arvonaleneman ja rahoituskustannukset (korko).

Beely-palvelusopimus sisältää 
Auton ylläpidon. Kaikki huollot, katsastukset, kuluvien osien vaihdot (pois lukien mahdollisen renkaiden uusimisen) ja mahdollisten vikojen korjaukset, ilman omavastuuta.
Auton takaisinostositoumuksen. Takaisinostositoumus tarkoittaa, että kun haluat luopua autostasi, Beely lunastaa sen jäännösarvolla. Sinulle palautuksesta ei synny mitään kustannuksia. Toisaalta, jos haluat lunastaa auton itsellesi, voit tehdä sen samaisella jäännösarvolla, ilman muita kustannuksia.

Miksi joudun tekemään LähiTapiola rahoituksen kanssa autorahoitussopimuksen?
Beelyn palvelu on rakennettu autorahoitussopimuksen varaan, jotta saat mahdollisimman hyvät edut. Toisin kuin leasing, järjestely mahdollistaa sopimuksen nopean katkaisun. Samalla myös auton lunastaminen jäännösarvolla on vaivatonta. Jos et lunasta autoa, sinun ei tarvitse olla huolissasi, että laina ja auto jäävät sinulle, sillä Beely-palvelusopimus kuuluu auton ylläpidon lisäksi takaisinostosopimus. Kun luovut autosta, autorahoitussopimus raukeaa.

Beelyn sopimuskauden pituus? Minimi ja maksimi? 
Beely-sopimuksen kesto on 48 kk, mutta voit irtisanoa sen 12 kk jälkeen, 1 kk irtisanomisajalla. Sinun ei tarvitse siis etukäteen tietää miten kauan haluat pitää Beelyäsi.

Beely-sopimus voi kestää enintään 48 kk tai siihen asti, kunnes autolla on ajettu 170 000 kilometriä. Ennen sopimuskauden loppumista, tarjoamme sinulle uutta, tarpeitasi vastaavaa Beelyä, johon voit joustavasti siirtyä edellisen Beelyn sopimuksen päättyessä. Jos taas olet kovasti mieltynyt Beelyysi, voit lunastaa sen jäännösarvolla omaksesi.

Voinko halutessani lunastaa Beelyn itselleni?  
Kyllä. Voit lunastaa Beelyn itsellesi milloin tahansa. Lunastushinta on auton sen hetkinen jäännösarvo, eli se osa auton hinnasta, jota et ole vielä maksanut Beelyn kuukausihinnassa. 

Onko minulla omavastuu Beelyni korjauksista tai huolloista 
Ei, kaikki sisältyy kuukausimaksuun. Ainoastaan vahinkotapauksissa (esim. kolari tai törmäys) maksat valitsemasi vakuutuksen omavastuun. 

Minkälainen vakuutus Beelyssä tulee olla? 
Sinä päätät, minkä vakuutusyhtiön vakuutuksen haluat ottaa. Voit ottaa meidän kauttamme Turvan liikennekaskovakuutuksen (katso tarkemmat tiedot), tai valita minkä tahansa muun vakuutusyhtiön vakuutuksen, joka täyttää alla olevan edellykset: 
Liikennevakuutuksen lisäksi ajoneuvolla tulee olla kaskovakuutus, joka sisältää kolarointiturvan sekä rahoitusturvan. Vakuutuksenottajan tulee olla osamaksusopimuksen allekirjoittanut ja ajoneuvon haltijaksi rekisteröity tai hänen kanssaan samassa taloudessa asuva ajoneuvon haltijaksi merkitty perheenjäsen. Vakuutuksen omavastuu voi olla maksimissaan 1000€.

Kuka voi saada Beelyn? 
Beely-sopimus koostuu LähiTapiola rahoituksen autorahoitussopimuksesta ja Beely-paketista. Beely-sopimuksen tekeminen vaatii positiivista luottopäätöstä LähiTapiola rahoitukselta. Beelyn voi hankkia yksityishenkilöt. Beelyllä ei saa harjoittaa elinkeinotoimintaa

Onko Beely saatavilla koko Suomessa? 
Beelyllä on autoliikekumppaneita koko maassa. Beely kumppanit pystyvät myös toimittamaan autosi haluamaasi osoitteeseen. Kysy aina lisätietoja sekä hinta kotiintoimitukselle kyseiseltä autoliikkeeltä. Beelyt huollatetaan ja korjataan autoliikekumppaneidemme huoltoliikkeissä. Mikäli asuinpaikkakunnallasi ei ole autoliikekumppaneidemme huoltoliikettä ja Beelysi tarvitsee huoltoa ota meihin yhteyttä: asiakaspalvelu@beely.fi.

Beelyn autoliikekumppanit

Beelyn käyttäminen


Miten olen yhteydessä teihin, jos Beelyssäni on joku ongelma? 
Ole yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostitse: asiakaspalvelu@beely.fi

Miten minun tulee huolehtia Beelystäni? 
Sinun täytyy huolehtia Beelystäsi huolellisesti, mutta älä huoli, me vastaamme kustannuksista. Beelysi normaalista käytöstä ja kulumisesta aiheutuvat huolto- ja korjauskustannukset menevät kokonaan meidän piikkiimme, ilman omavastuita tai rajoituksia. 

Beelystä huolehtiminen tarkoittaa seuraavia asioita:
Sinun tulee käydä katsastamassa, huollattamassa huolto-ohjelman mukaisesti, maksaa verot, huolehtia kesä- ja talvirenkaiden vaihdosta. Mikäli sattuu vahinkoja, tehdä vahinkoilmoitus vakuutusyhtiölle, maksaa omavastuu ja käydä korjauttamassa auto vakuutusyhtiön laskuun.

Beelyni on huollon/korjauksen tarpeessa, miten toimin?  
Lähetä osoitteeseen asiakaspalvelu@beely.fi sähköposti, jossa kerrot seuraavat asiat:
1. Mikä autossa on mielestäsi vikana, tai minkälaista huoltoa se tarvitsee. 
2. Missä kumppaniverkostomme huoltoliikkeessä haluaisit huollattaa autosi.

Beelyn autoliikekumppaneiden huoltoliikkeet

Mistä tiedän, että Beelyni on huollon tarpeessa? 
Löydät huoltojen ajankohdat autosi huoltokirjasta, jossa yleensä ilmoitetaan sekä käyttöaika että kilometrimäärä. Auto on huollettava näistä ensin täyttyvän perusteen mukaan. Jos siis huoltokirjassa sanotaan esimerkiksi 20 000 kilometriä tai yksi vuosi, auto on vietävä huoltoon vuoden kuluttua, vaikka mittarissa olisi vähemmän kilometrejä. 

Myös auton huoltovalon syttyessä, auto on vietävä huoltoon, vaikka huoltokirjassa määritellyt rajat eivät olisi vielä täyttyneet.

Beelyn irtisanominen


Haluan palauttaa Beelyni, miten toimin? 
Lähetä osoitteeseen sopimukset@beely.fi sähköposti, jossa kerrot seuraavat asiat: 
 1. Kerrot, milloin haluat lopettaa Beely-sopimuksen. 
 2. Kerro haluatko palauttaa auton, vai lunastaa sen omaksesi.

 3. Mikä on auton tämänhetkinen kilometrimäärä?